Food in transitie 2030 brengt beweging in transitie
Al die transities die nodig zijn, kunnen tegelijkertijd overweldigend zijn. Food in Transitie 2030 geeft bedrijven binnen de levensmiddelenindustrie de kans om aan te haken. Door nú in beweging te komen en je aan te sluiten, maak jij jouw organisatie futureproof voor de uitdagingen van 2030. Stilstaan is geen optie: zijdelings ingehaald worden door je concurrentie, dat wil niemand.
Slimmer werken én produceren doe je met Food In Transitie 2030
Maar hoe doe je dat? Slim functioneren? Door je organisatie op een goede manier in te richten, met oog voor de nieuwste ontwikkelingen én potentie van je medewerkers. Denk hier bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een nieuwe verpakkingsrobot, die je werkproces nóg efficiënter maakt. Of het bieden van een opleiding aan je medewerkers, zodat zij proactief aan de slag gaan met leren en ontwikkelen.
Slim zijn draait om het creëren van een organisatieklimaat waarin verandering tot bloei komt. Hierbij is het continu streven naar een werkproces waarbinnen de elementen optimaal op elkaar afgestemd zijn en de efficiency van hoog niveau is. Parallel daaraan loopt het vormen van een cultuur waarbinnen medewerkers gefaciliteerd worden in hun ontwikkeling, eigen regie pakken en een proactieve bijdrage leveren aan het verbeteren van producten en processen. Het één kan niet zonder het ander: slimmer produceren én werken zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.
Hoe haak ik aan?
Dit jaar start de uitvoering van FIT2030. We gaan aan de slag met bedrijven, branches, (regionale) samenwerkingsverbanden en innovatiehubs. Zo zorgen we er samen voor dat er binnen organisaties het juiste klimaat ontstaat om gewenste veranderingen te realiseren: een project voor én door de sector. Waarin we met behulp van slimme strategie en praktische tools, zoals coaching- en leer en ontwikkeltrajecten, bedrijven de handvaten geven om bestaansrecht te hebben nu én in de toekomst.
Thema’s die nu relevant zijn op de werkvloer, worden de aankomende jaren steeds belangrijker. Neem bijvoorbeeld de toenemende automatisering en robotisering; de impact die het heeft op bestaande taken en functies. Oude beroepen verdwijnen en nieuwe ontstaan. We stellen hiermee nieuwe eisen aan onze medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat ze goed inzetbaar zijn en blijven? Hierin speelt leren en ontwikkelen een centrale rol.
Dit is dé kans voor foodbedrijven om grote, ingewikkelde vraagstukken en transities te vertalen naar een pragmatische aanpak die hen helpt voor te bereiden op een veranderende toekomst. Haak aan! En plan direct een afspraak met ons in.
Laten we verandering in ons voordeel gebruiken: anticiperen op ontwikkelingen en ze als kansen benutten om onze organisaties en mensen wendbaar, vaardig en vitaal te maken tegenover verandering.